15-daagse reis

*in 90 minuten met P&O naar Engeland
*uitgebreid Engels ontbijt
*kastelen, sfeervolle dorpjes en landweggetjes

Zuid-Engeland is Engeland op zijn best! Van Kent, de ‘tuin van Engeland’ en de adembenemende Dorset Heritage Coast tot de historische stad Bath en de karakteristieke Cotswolds. In Somerset vind je de heidevelden van Exmoor en de hoogvlakten van Sedgemoor en in Cornwall zijn nog volop sporen van de oude Kelten te vinden. Je ziet: Zuid-Engeland heeft het allemaal!

Je ontdekt tijdens deze rondreis typische dorpjes, glooiende landschappen, dramatische kustlijnen, chique badplaatsen en steden met een rijke en ver teruggaande cultuur. Kortom… tijdens deze rondreis zul je je ogen uitkijken!

Deze rondreis is speciaal samengesteld voor het reizen met een elektrische auto. De rijafstanden staan per dag vermeld en we geven tips waar je onderweg een stop kunt inplannen om de auto bij te laden. De accommodaties zijn met zorg voor je samengesteld en beschikken over een oplaadpunt voor elektrische auto’s. Is het hotel of het oplaadpunt niet beschikbaar, dan zijn er alternatieve locaties in de buurt waar je de auto (versneld) kunt opladen.

Highlights

• Middeleeuwse stadjes
• Historische kastelen
• Sissinghurst Castle & Gardens
• Dartmoor National Park
• Eden Project
• Land’s End

Inbegrepen

• retour P&O naar Dover inclusief personenauto
• 14 overnachtingen inclusief ontbijt
• ANWB Wegenkaart Groot-Brittannië & Ierland
• ANWB Ontdek reisgids Groot-Brittannië
• digitaal reisinformatie boekje

Reisschema

• 2 nachten in of in de omgeving van Kent
• 2 nachten in of in de omgeving van Salisbury
• 2 nachten in of in de omgeving van Dartmoor Nationaal Park
• 2 nachten in of in de omgeving van Truro
• 2 nachten in of in de omgeving van Exmoor Nationaal Park
• 1 nacht in of in de omgeving van Bath
• 2 nachten in of in de omgeving van Stratford-upon-Avon
• 1 nacht in of in de omgeving van Sussex

Dag 1
Via Calais vaar je vandaag naar Dover. Bij aankomst in Calais is het mogelijk om de auto op te laden op het haventerrein. Eenmaal in Engeland, verblijf je 2 nachten in het graafschap Kent. Kent is een zeer ‘Engels’ graafschap, met pittoreske dorpjes, eethuizen, historische kastelen, statige landhuizen en uitbundige tuinen.
Afstand Dover – Maidstone: circa 70 km.

Dag 2
Er valt in Kent van alles te ontdekken, van de torenhoge kathedraal in Canterbury en tuinen als Sissinghurst Castle Garden, tot hopvelden en de witte kliffen van Dover. Of bezoek een van de vele kustplaatsjes of gezellige marktsteden,

Dag 3
Vandaag reis je naar Salisbury, waar je 2 nachten zult verblijven. Bezoek deze schitterende stad vol historie, met als blikvanger de imposante kathedraal met zijn wereldberoemde Magna Carta.
Afstand Maidstone – Salisbury: circa 195 km.

Dag 4
Je kunt vandaag een dagtocht maken door het New Forest National Park. Het New Forest is eigenlijk helemaal niet ‘new’, integendeel! Het gebied is door de eeuwen heen nauwelijks veranderd. JeU kunt in ieder geval uitstekend wandelen in dit mooie natuurgebied met zijn bossen, beekjes, pony’s, herten en schilderachtige dorpjes.

Dag 5
Vandaag rijd je naar Devon. Dit graafschap wordt ook wel de Engelse Rivièra genoemd vanwege het milde klimaat. Zelfs palmbomen en subtropische planten gedijen er goed! Je verblijft 2 nachten in de omgeving van het schitterende Dartmoor National Park.
Afstand Salisbury – Newton Abbot: ca. 175 km.

Dag 6
Deze dag kun je het Dartmoor National Park gaan ontdekken, een uniek natuurgebied met verweerde granietrotsen, huttencirkels en open heidevelden waar je de karakteristieke Dartmoor pony’s kunt zien grazen.

Dag 7
Via de populaire tuin ‘Lost Gardens of Heligan’ of het magnifieke Eden Project, waar o.a. een tropisch regenwoud wordt nagebootst, rijd je naar Cornwall. Je verblijft 2 nachten in de omgeving van Truro.
Afstand Newton Abbot – Truro: circa 150 km.

Dag 8
Vandaag kun je naar St. Michael’s Mount rijden of naar Land’s End, het meest westelijke puntje van het Britse vasteland. Geniet van de schitterende natuur van Cornwall met zijn kliffen en ruige kusten en ontdek de gezellige plaatsjes en vele bezienswaardigheden.

Dag 9
Je rijdt vandaag naar de omgeving van Exmoor National Park, waar je de volgende 2 nachten zult verblijven. Onderweg kun je Tintagel bezoeken, met zijn indrukwekkende kasteel, een plek die onlosmakelijk is verbonden met de legende van King Arthur.
Afstand Truro – Lynton: circa 180 km.

Dag 10
Je hebt vandaag de hele dag de tijd om het prachtige Exmoor National Park te gaan ontdekken. Exmoor heeft een schitterende kustlijn, heidevelden, pittoreske dorpjes en het imposante Dunster Castle en je kunt hier heerlijk wandelen.

Dag 11
Deze dag rijd je verder naar de stad Bath, dat internationaal bekend staat werd vanwege de prachtige Romeinse baden. De baden zijn inmiddels in hun oude glorie hersteld en een bezoek is dan ook zeker de moeite waard! Na je bezoek aan Bath reis je naar het zuiden van de Cotswolds voor je overnachting.
Afstand Lynton – Corsham: circa 175 km.

Dag 12
Vandaag rijd je naar Shakespeare’s Country en je verblijft 2 nachten in de omgeving Stratford-upon-Avon, de geboorteplaats van William Shakespeare. Kom alles te weten over deze wereldberoemde schrijver en geniet daarnaast van het gezellige centrum van deze historische stad.
Afstand Corsham – Evesham: circa 140 km.

Dag 13
Je kunt vandaag in de voetsporen treden van Shakespeare en zijn geboortehuis bekijken. Op steenworp afstand van Stratford ligt het indrukwekkende Warwick Castle. Of rij naar één van de pittoreske dorpjes in de Cotswolds. Breng daarbij zeker een bezoek aan Bourton-on-the-Water, Stow-on-the-Wold en Broadway.

Dag 14
Vandaag reis je terug naar het zuiden voor de overnachting in Sussex. De afstand is vandaag het langst en onderweg adviseren wij je daarom een bezoek brengen aan de universiteitsstad Oxford met o.a. Radcliffe Camera en Bodleian Library. In het centrum van Oxford kun je parkeren bij Westgate, waar voldoende oplaadpunten zijn voor je auto. Via het prachtige natuurgebied The Chilterns en Windsor reis je verder naar je hotel in Sussex.
Afstand Evesham – Wadhurst: circa 280 km.

Dag 15
Dit is helaas alweer het einde van je rondreis. Je kunt op je gemak terugrijden naar de haven. In de buurt van de haven zijn verschillende oplaadpunten voor elektrische auto’s te vinden, mocht je jouw auto alvast willen bijladen voor de terugreis. We hopen dat je kunt terugkijken op een geslaagde vakantie!
Afstand Wadhurst – Dover: circa 90 km.

Optioneel en extra:
-Auto op de trein (Eurostar) in plaats van (een enkele reis) met de ferry
-Verlenging aan het begin, eind of tijdens de reis, wijziging van de route
-Excursies

Neem voor meer informatie en een voorstel contact op via het formulier op de website of mail [email protected] Bellen of WhatsApp kan ook op 06-47448445

Fleur