8-daagse kampeervakantie – Zweden

va. €85,- per persoon

  • Kamperen op een groot eiland in een meer
  • Eigen barbecue-uitrusting
  • Kanovaren, vissen, wandelen, hutten bouwen

Op zoek naar een spannende en bijzondere vakantie? Dan hebben wij een ‘onbewoond eiland’, waar je een hele week als een soort Robinson Crusoe leeft. Je huurt je eigen plaats op het mooie beboste eiland, midden in de vrije natuur. Bij de plaats hoort een kano zodat je mooie tochten kan maken, maar ook af en toe terug kan naar het vaste land. Een ideale vakantie voor diegene die geen lange kanotochten willen maken, maar toch heerlijk in de natuur willen verblijven.

Vänern en Vättern

De 2 grootste meren van Zweden zijn Vänern en Vättern. De provincie Värmland ligt aan het grootste meer Värnern dat 140 bij 75 km groot is. Rondom het meer liggen o.a. de steden als Säffle en Karlstad, de hoofdstad van Värmland. Door de beide meren loopt het Götakanaal, onderdeel van de rivier Göta älv. Dit is de, deels gekanaliseerde, waterweg tussen Göteborg en Stockholm.

Glaskogen natuurgebied

Dit natuurgebied van 28.000 hectare is gelegen rondom de meren Stora en Övre Gla. Het heeft een bijzondere flora en fauna en kan het beste te voet of met de kano ontdekt worden. Een kanotocht of mountainbiketour in Glaskogen kan gecombineerd worden met een lorriefietstocht over de oude spoorlijn. Ook kan je hier meegaan op een elanden- of beversafari.

Noord-Värmland

Naar het noorden wordt het dal van de Klarälven rivier smaller, met kleine dorpjes die pal aan de rivier liggen. Sysslebäck is het hele jaar door een centrum van allerlei activiteiten, van zalm vissen en kanoën tot raften en skiën op de Branäsberget. Ook Sälen is een skioord. Het is de startplaats van de beroemde langlaufrace Vasaloppet, die de route volgt die Gustav Vasa in 1522 per ski aflegde.

Klarälven

In de zomer trekt de brede Klarälven, naast veel zalm- en forelvissers, ook veel kanoërs en houtvlotvaarders. In Hagfors is een spoorwegmuseum waar je een tocht kunt maken met een lorriefiets over de oude spoorlijn. Bij Råda kan je in het Big Four roofdierencentrum kennis maken met de inheemse bruine beer, lynx, wolf en veelvraat. Overal zijn gemarkeerde routes voor hikers en bikers, langs watervallen, diepe kloven en uitzichtpunten.

Sunne

Tussen de twee meren Melan en Övre Fryken in ligt het gezellige provinciestadje Sunne. Ga mee met het antieke stoomschip Freja af Fryken op een rondvaart over de meren, of volg een van de vele gemarkeerde wandelpaden in de omgeving. De streek rond Sunne werd wereldberoemd door de boeken (en films) van de Zweedse schrijfster Selma Lagerlöf. Haar in traditionele Zweedse stijl ingerichte huis, Mårbacka, is te bezichtigen.

Bovenstaand arrangement kan naar wens worden aangepast en verlengd (in Zweden of in een buurland of als onderdeel van een rondreis vanuit Nederland).

Waarom is deze reis duurzaam:

-arrangement zonder vervoer

-leverancier partner van Travelife

-compensatie van CO2 van de hele reis/verblijf via oa. de South Pole Group

-tips voor restaurants die werken met lokale producten en excursies met een keurmerk

Kan het nog duurzamer?

-bewuste keuze van vervoer naar Zweden en terug en overige verblijven

-arrangement als onderdeel van een langere rondreis

-elektrische huurauto (binnenkort mogelijk)

Fleur