va €179,- per persoon

2-, 5- of 8-daagse tocht – Zweden 

  • Bouw je eigen houtvlot en voel je Robinson Crusoe
  • Avontuurlijke tocht met overnachting in de natuur
  • Tussenstops bij kleine dorpjes langs de Klarälven

Wil je echt iets bijzonders tijdens je vakantie? Dan kan je niet om een houtvlottocht heen! Nadat je 18 dikke boomstammen de rivier in hebt gerold, bind je ze met een touw aan elkaar. Daar bovenop bevestig je nog meer stammen van verschillend formaat en dan kan de tocht beginnen. Op je zelfgebouwde houtvlot zak je langzaam de Klarälven rivier af, maar pas op voor stroomversnellingen en zandbanken. Gemiddeld vaar je 8 uur per dag. Het ontdekken van de ongerepte natuur en kleine dorpjes langs de Klarälven doen je de drukte en de stress van thuis snel vergeten. Een heerlijke vakantie vol actie én rust!

Värmland ligt in het midden van Zweden en is een populaire bestemming voor gezinnen met kinderen. De natuur is eigenlijk al de grootste speeltuin die Värmland heeft, maar daarnaast kan je er ook veel outdooractiviteiten doen. Fietsen, wandelen, paardrijden, vissen, kanoën en houtvlotvaren. In Värmland komen veel bevers en elanden voor, en soms worden er sporen van een lynx of wolf gevonden. Maar er is niet alleen maar natuur. Er zijn ook leuke stadjes, zoals Sunne en Arvika, romantische landhuizen, en kerkjes met fresco’s en houtsnijwerk van honderden jaren oud. In Värmland kan het allemaal!

Bovenstaand arrangement kan naar wens worden aangepast en verlengd (in Zweden of in een buurland of als onderdeel van een rondreis vanuit Nederland).

Waarom is deze reis duurzaam:

-arrangement zonder vervoer

-leverancier partner van Travelife

-compensatie van CO2 van de hele reis/verblijf via oa. de South Pole Group

-tips voor restaurants die werken met lokale producten en excursies met een keurmerk

Kan het nog duurzamer?

-bewuste keuze van vervoer naar Zweden en terug en overige verblijven

-arrangement als onderdeel van een langere rondreis

-elektrische huurauto (binnenkort mogelijk)

Fleur