6-DAAGSE TREIN&WANDELVAKANTIE GRAUBÜNDEN va. €595,- per persoon 

  • Zesdaagse trein&wandelreis in Graubünden
  • Inclusief drie trein-wandelexcursies, Bahnlehrpfad, Landwasser-viaduct en Alp Grüm
  • Gezellig hotel in Graubünden, authentiek dorp direct aan de Albula spoorlijn

Dag 1

Reis per dagtrein vanuit elk station in Nederland met directe ICE Amsterdam-Basel SBB, overstap naar Chur en met de Rhätische Bahn naar Bergün (1367m). Authentiek dorp met statige dorpshuizen, levendige boerderijen. Bekende Heidifilms zijn hier opgenomen. Heel bijzonder: het in 2012 geopende Bahnmuseum, bijzonder creatief met prachtige verhalen, veel “doeactiviteiten”.

Dag 2

Verblijf Bergun in Hotel Albula*** vlakbij bij het station, mooi terras boven de rivier Albula, goede keuken. Of in Kurhaus Bergün***, onlangs heropend Jugendstil Hotel met Kurpark. Prachtig gerestaureerd, bijzonder mooi uitzicht, inclusief op de Albulaspoorlijn, waar men de treinen drie keer het Albula dal omhoog slingerend ziet.

Dag 3

Gelegenheid voor een trein/wandelexcursie of bezoek aan het Bahnmuseum. Drie trein-wandelexcursies zijn inbegrepen, ter plekke te bepalen op welke dag te doen: 1) Bahnlehrpfad Preda – Bergün, ca. 2 uur. Met de trein naar Preda en langs spoorlijn met geweldig uitzicht op viaducten en keertunnels terug lopen. Op de mooiste uitzichtpunten zijn informatieborden opgesteld met tijden van de passerende treinen

Dag 4

Gelegenheid voor een trein/wandelexcursie of bezoek aan het Bahnmuseum. Drie trein-wandelexcursies zijn inbegrepen, ter plekke te bepalen op welke dag te doen: 2) Landwasser viaduct: Treinretour naar Filisur en in ca. 30 minuten naar uitzichtpunt Landwasser viaduct lopen, het meest gefotografeerde viaduct in Zwitserland, waarbij de treinen via een bocht in een tunnel in een hoge rotswand verdwijnen.

Dag 5

Gelegenheid voor een trein/wandelexcursie of bezoek aan het Bahnmuseum. 3) Bernina wandeling: Vanuit Bergün per trein naar het hoogste punt van de Bernina spoorlijn naar Ospizio Bernina op 2253m tussen de gletsjers en aan de Lago Bianco. Eenvoudige en prachtige wandeling in 1,5 uur naar Alp Grüm: met uitzicht op het Poschiavo dal.

Dag 6

Terugreis via Davos en Landquart naar Basel SBB voor de directe ICE naar Nederland.

Prijs va. €595,- per persoon op basis van twee personen 2e klasse exclusief boekingskosten, verzekeringen en optionele extra’s

KLIMAATWET KORTING: boek uw treinrondreis met klimaatwet korting. Op 1 januari 2020 zijn de treinticketprijzen naar en via Duitsland verlaagd door een nieuwe klimaatwet: € 9 p.p.

Bovenstaande reis kan naar wens worden aangepast en verlengd (in Zwitserland of in een buurland).

Waarom is deze reis duurzaam:

-reis per trein in plaats van vliegtuig en/of auto

-compensatie van CO2 van de hele reis/verblijf via de South Pole Group

-tips voor restaurants die werken met lokale producten en excursies met een keurmerk

Kan het nog duurzamer?

-vervangen van de genoemde hotels door hotels met een groen label

Fleur