6- of 10-daagse rondreis per trein/boot langs hotels – Noorwegen 

va. €835,- per persoon

  • Cultuur snuiven in Oslo en Bergen
  • Majestueuze fjorden en bergtrein Flåm
  • Verleng met een reis langs de zuidkust

Tijdens deze unieke reis ervaar je in korte tijd de adembenemende schoonheid die de Noorse fjorden en bergen je te bieden hebben. Beleef de spectaculaire tocht via het steile treintraject van de Flåm Banen en snuif de frisse zeelucht op tijdens de cruise over de diepste fjord van Noorwegen, de Sognefjord. Ook heb je alle tijd om de gezellige steden Oslo en Bergen te ontdekken. Maak de reis compleet met een mooie tocht langs de zuidkust waarbij je in Stavanger en Kristiansand verblijft. Zo krijg je een afwisselend beeld van de Noorse natuur en de diversiteit van de steden. Bij deze reis ga je steeds op eigen gelegenheid naar de opstapplaatsen voor het vervoer en naar de inbegrepen hotels.

Hier overnacht je

Je verblijft tijdens deze rondreis in goede middenklasse hotels in het centrum van de genoemde plaatsen.

Noorwegen

Iedereen die voor het eerst naar Noorwegen op vakantie gaat wordt getroffen door de overweldigende natuur. Het landschap is zeer afwisselend, van de vissersplaatsjes aan de zuidkust tot aan de barre toendra’s in het hoge noorden. Maar de meest dramatische landschappen vind je toch in het hart van Noorwegen rond de hoge, besneeuwde bergpieken van Jotunheimen, de immense gletsjer Jostedalsbreen en de diepblauwe fjorden van de westkust. Noorwegen heeft een rijke, geheel eigen cultuur met rotstekeningen van duizenden jaren oud, unieke staafkerken, muziek van Edvard Grieg en de Telemark ski’s. Het is bovendien een land van sages. Vooral trollen spelen een hoofdrol in de Noorse mythologie en je zal er tijdens je reis zeker een paar tegenkomen. Rondom het Hemsedal en Hallingdal vind je op de berghellingen nog zomerboerderijen, waar de boeren met hun vee heentrekken als de zomer aanbreekt. Koop er een heerlijk vers kaasje of neem een kop koffie met een Noorse wafel.

Nationale Parken

Er zijn talloze natuurreservaten in Noorwegen, die kunnen variëren van een weitje vol zeldzame orchideeën tot een eiland vol broedende papegaaiduikers. Daarnaast zijn er ruim twintig nationale parken, waarvan de Hardangervidda het grootst is, een immens bergplateau dat op meer dan 1000 meter boven de boomgrens ligt en een uniek toendralandschap bezit met veel zeldzame planten en vogels. Er komen nog wilde rendieren (kariboes), lynxen en poolvossen voor. Het Dovrefjell Nasjonalpark is het enige park waarin nog een kudde muskusossen voorkomt.

Bovenstaand arrangement kan naar wens worden aangepast en verlengd (in Noorwegen of in een buurland of als onderdeel van een rondreis vanuit Nederland).

Waarom is deze reis duurzaam:

-arrangement met de trein

-leverancier partner van Travelife

-compensatie van CO2 van de hele reis/verblijf via oa. de South Pole Group

-tips voor restaurants die werken met lokale producten en excursies met een keurmerk

Kan het nog duurzamer?

-bewuste keuze van vervoer naar Noorwegen en terug (vervangen van de vlucht) en overige verblijven

-arrangement als onderdeel van een langere rondreis met verlenging aan het begin en/of eind of start en eind in Nederland

-verlenging met een cruise Hurtigruten langs de fjorden

-elektrische huurauto voor de verlenging (binnenkort mogelijk)

Fleur