Hurtiguten, de post route langs de Noorse kust is niet te vergelijken met andere cruise maatschappijen. Bij Hurtigruten gaat het om de rust, de natuur, de ruimte en het ontdekken van de lokale bevolking. Deze eeuwenoude post route start in de Hanzestad Bergen. De Hurtigruten schepen varen het hele jaar door waardoor elke reis weer een andere beleving zal zijn. Er is een scala aan leuke uitstapjes aan wal bij te boeken zoals interesante stadwandelingen, adrenaline verhogende sneeuwscootersafari’s, maar ook de cultuur en natuur komen volop aan bod. Ook heeft u de gelegenheid om in elke haven er zelf op uit te gaan om de stadjes/dorpjes te verkennen. Vaar door de Fjorden van Noorwegen en verken de Noorse kust met een van de comfortabele schepen. Hurtigruten is nog steeds een lijndienst die passagiers mee neemt maar ook nog het vracht vervoert. Zelfs de lokale bevolking maakt nog gebruik van deze lijndienst. Het dagelijkse laden en lossen wordt vandaag de dag nog steeds gedaan waardoor u een beetje het gevoel krijgt mee te draaien in het leven van de Noren. Bezoek de Noordkaap en geniet van de vele indrukken en de Fjorden tijdens uw reis langs de Noorse kust. Beleef Hurtigruten!

Beleef ´s werelds mooiste zeereis met Hurtigruten. De Noorse kust kent 4 seizoenen. De verschillende jaargetijden hebben elk op hun eigen manier hun hoogtepunten en dragen bij aan een unieke Hurtigruten belevenis. Geen van de seizoenen moet worden uitgesloten bij de keuze van een vertrekdatum. We raden wel aan het jaargetijde te kiezen dat het best bij u reisverwachtingen past.

Om u daarbij te helpen geven wij graag een korte karakterschets per seizoen:

Lente – arctisch ontwaken. Na de lange, veelal koude winter, keert de warmte terug aan de Noorse kust, waar het zonlicht weer leven in de natuur blaast. De zon werkt overuren om dit bevroren land te ontdooien en klimt elke dag hoger boven de horizon. Elke dag neemt het aantal zonne-uren en het groen op de Fjordoevers merkbaar toe. Uit kale takken ontspringt het groen en voorzichtig keert de kleur weer in het landschap terug. 

Hoogtepunten in de lente:

 • Steek de poolcirkel over
 • Beleef 3 seizoenen in een reis
 • Unieke migrerende vogels in dit jaargetij
 • Ervaar het schitterende gebied bij de Lingenfjord (01 apr – 31 mei)

Zomer – middernachtzon. Zodra de zomer komt, doet het ’ land van de middernachtzon’ haar naam eer aan. Het intense daglicht, dat boven de poolcirkel rond de klok aanwezig is, vult elke Noorse avond met vreugde en warmte. In feite moet u zichzelf waarschijnlijk naar bed dwingen. Neem de tijd om te genieten van het wonder van de Middernachtzon aan boord van een Hurtigrutenschip. De zon straalt door de heldere arctische lucht op de oevers, bergen en baaien en doet ze in vurig rood, zacht roze en goudgeel oplichten. 

Hoogtepunten in de zomer:

 • Beleef Geirangerfjord (01 jun – 31 aug)
 • Boven de poolcirkel kunt u genieten van de middernachtzon en 24 uur daglicht
 • Een explosie aan flora en fauna
 • Beleef Trollfjord

Herfst – bruisende herfstkleuren. Hurtigruten vaart verder het seizoen van heldere kleuren tegemoet. Als de zomer verdwijnt merkt u de overgang van het ene jaargetijde naar het volgende. Langs de kust van Noorwegen versterkt de scherpe, heldere lucht de rode, gele en oranje kleuren, waarmee de bergwanden, heuvels en bossen getooid gaan. De eerste koele avonden roepen de kleuren van de herfst op. 

Hoogtepunten in de herfst:

 • Geniet van de Hjørondfjorden 01 sep – 31 oct)
 • Bruisende herfstkleuren
 • Nu al kans op het Noorderlicht
 • Steek de poolcirkel over


Expeditie team aan boord

Aan boord van de Hurtigruten schepen zult u kennis gaan maken met het expeditie team. Een professioneel team die lezingen en activiteiten geven. Als u aan boord stapt van Hurtigruten zult u echt in contact komen met de natuur en cultuur van Noorwegen. Gasten over de hele wereld kiezen voor Hurtigruten omdat ze op zoek zijn naar de rust, ruimte en het verkennen van de natuur.  Samen met het expeditie team zult u de Noorse kust ervaren, lokale specialiteiten proeven en wandel excursies maken (optioneel bij te boeken). Het expeditie team aan boord is aanwezig op alle schepen behalve de MS Lofoten & MS Vesteralen. 

Bovenstaande reis kan naar wens worden aangepast en verlengd (in Noorwegen of in een buurland). Het is mogelijk om deeltrajecten te boeken en te combineren.

Waarom is deze reis duurzaam:

-reis per postschip Hurtigruten, niet alleen een bijzondere ervaring maar ook een vooruitstrevend bedrijf met de focus op de SDG doelen: https://global.hurtigruten.com/about-us/csr/ Zo is er geen plastic voor eenmalig gebruik aan boord en wordt er geïnvesteerd in educatie over natuur en klimaat en de lokale cultuur. Maaltijden aan boord bereid met lokale producten.

-compensatie van CO2 van de hele reis/verblijf via de South Pole Group

-tips voor restaurants die werken met lokale producten en excursies met een keurmerk

Kan het nog duurzamer?

-verlengen van de reis

-per bus/trein naar Noorwegen

-verlengen van de reis met een treinreis (heenreis met de Hurtigruten, terug over land met de trein)

-verlengen met hotels/appartementen en huisjes met een groen label

Fleur