va €354,- per persoon

5 dagen / 4 nachten – Niveau 2      *geschikt voor families met kinderen

In samenwerking met de lokale bergwacht is een nieuwe tocht uitgezet in de Dolomieten-Rosengarten (Catinaccio). Deze tocht is ook gemaakt voor families, die een keer willen kennismaken met wandelen van berghut naar berghut. De dagelijkse tochten zijn gemiddeld wat korter dan gebruikelijk. Op de laatste wandeldag komt u langs het adventure parc Piciocaa. Dat is voor kinderen een belevenis. Om uw meerdaagse avontuur te begeleiden, ontvangt u van ons een goede wandelkaart en gedetailleerde routebeschrijving, die u voor vertrek al kunt bestuderen. Daardoor kunt u goed voorbereid aan dit mooie avontuur beginnen. Deze tocht loopt door de Rosengarten en deze regio staat inmiddels op de UNESCO World Heritagelijst. Talrijke legenden doen de ronde over het zuidwestelijke gebied van de Zuid-Tiroler Dolomieten waar de dwergenkoning Laurin ooit zijn tuin vol rozen verzorgde. Her verhaal gaat over liefde en het drama is, dat de koning, die zijn liefde niet kreeg, iedereen verbood om overdag de prachtige rozentuin te zien. Maar hij was vergeten de avondschemering te vernoemen en vandaar de rode kleur, die tegenwoordig alleen nog in het avondrood zijn volle schoonheid toont. Iedere avond kunt u deze rode gloed op de bergen zien. Een fantastisch schouwspel. U slaapt in twee berghutten recht onder de beroemde toppen die in dit dal aanwezig zijn.

Dag 1

Aankomst Pozza di Fassa.
Overnachting in uw hotel op basis van halfpension. U kunt hier ook uw auto gratis parkeren.

Dag 2

Route: Passo Costalunga – Rifugio Paoline – Rifugio Roda de Vael met de Labyrinth route.
Duur: 4 – 5 uur. Stijging 500 m daling 100 m
U gaat met de bus (10 min.) naar Passo Costalunga (1745 m) en vandaar start de route naar de eerste hut Roda de Vael. Na een eenvoudige wandeling door de bossen komt u bij de almhut Mitterleger. Daar staan banken waar u kunt zitten om te genieten van de weidse blik over de almweide. Na deze pauze start de tocht door het labyrinth. Smalle paden met rotsblokken waar u soms overheen moet klimmen. U loopt boven de boomgrens en kunt genieten van de prachtige uitzichten. Het gebied Rosengarten ligt voor u. Na de tocht door het Labyrinth komt u weer uit waar u begonnen bent om de tocht voort te zetten naar Rifugio Roda de Vael. U kunt de route door het Labyrinth dus ook weglaten. U loopt dan ongeveer 1,5 uur korter. De tocht eindigt in Rifugio Roda de Vael, mooi gelegen op een klein plateau. Hier brengt u de nacht door.

Dag 3

Route: Rifugio Roda de Vael – Vael Alm – Ciampedie – Gardeccia- Rifugio Stella Alpina.
Duur: 3,5 – 4 uur. Daling 400 m
Vanaf Rifugio Roda de Vael daalt u af naar Ciampedie. U voelt zich klein tussen de machtige bergen. Ciampedie is een plateau waar meerder rifugio’s zijn. Éen daarvan is Rifugio Stella Alpina waar u overnacht.

Dag 4

Route: Rifugio Stella Alpina – Gardeccia – Pera di Fassa. Duur: 2,5 – 3 uur. Daling 400 m
Door de vallei, omzoomd door bergen, loopt u terug richting het dal. Het is een heerlijke wandeling, die start boven de boomgrens en die eindigt in het dorpje Monzon, gelegen naast Pera di Fassa. Hier bevindt zich ook het adventure parc Piciocaa. Vanaf hier is het nog 30 min. lopen naar het starthotel. U kunt natuurlijk ook de bus nemen.

Dag 5

Na het ontbijt naar huis of verlenging van uw reis.

Bovenstaand arrangement kan naar wens worden aangepast en verlengd (in Italië of in een buurland of als onderdeel van een rondreis vanuit Nederland).

Waarom is deze reis duurzaam:

-arrangement zonder vervoer

-compensatie van CO2 van de hele reis/verblijf via oa. de South Pole Group

Kan het nog duurzamer?

-arrangement als onderdeel van een langere rondreis

Fleur